Skal din bedrift nedskalere midlertidig?

Noen ganger starter en nedbemanning med å forsøke noe mildere, det vil si permittering av ansatte. Også her er det viktig å være klar over at det gjelder arbeidsrettslige regler, selv om de ikke står i arbeidsmiljøloven.
I tillegg har NAV en sentral rolle ved permitteringer.
For arbeidsgiver er det viktig å være klar over hva NAV krever for å gi de ansatte rett til dagpenger. Vi har høy ekspertise på trygd og kan veilede arbeidsgivere som ønsker å forsikre seg om at de ansatte får ytelsen.
Med andre ord er det ikke gitt at de ansatte får dagpenger under permittering. Framgangsmåten er derfor viktig, og dette forutsetter god kjennskap til regelverket. Arbeidsgiver kan ellers risikere at ansatte foretrekker å si opp sine stillinger, hvis dette framstår som en tryggere vei til å sikre seg inntekt. Dette gjelder både i forbindelse med dagpenger og eventuelt bytte av arbeidsgiver.
En permittering hvor de ansatte står uten inntekt, vil kunne føre til at de forsvinner for bedriften, på et tidspunkt hvor det kanskje ikke var helt klart at varig nedbemanning ville bli ønskelig eller nødvendig.
Det kan selvsagt bli kostbart for bedriften senere, når en i stedet må gjennom nyansettelser med opplæring for å erstatte de ansatte som ble borte. Derfor kan det medføre store besparelser å bruke kyndig advokatbistand før man går til permittering, og underveis i prosessen. En klok innretning på permitteringen i forhold til NAV-regelverket kan bidra til at ansatte foretrekker å vente på at bedriften eventuelt får behov for dem igjen.
Hos Advisio vil du møte advokater med arbeidsrettslig og trygdefaglig kompetanse, som bidrar til å forebygge uheldige konsekvenser av en midlertidig nedskalering av driften.